Menu
17
kwietnia
2011
01.00

Carrozza-ristorante, czyli słów kilka o posiłkach na kołach

Dzisiaj wracaliśmy z Algorytmiona. Z Katowic pociągiem EC „Praha” z Pragi do Warszawy Wschodniej. Podróż z Katowic zajmuje dokładnie 2 godziny 53 minuty. Według rozkładów i obiegów wagon 348 to bezprzedziałowa dwójka, natomiast dziś był to wagon Z drugiej klasy, co oznacza 6-miejscowe przedziały i niedomiar miejsc siedzących. Strategicznie przetransferowaliśmy się przez wagony 349 oraz 350 i znaleźliśmy się w wagonie restauracyjnym.

W okolicach Sosnowca siedzieliśmy już wygodnie i rozważaliśmy wybór dań obiadowych. Padło na ser panierowany z zasmażanymi ziemniakami oraz farfalle z kawałkami piersi kurczaka z pomidorami i coś jeszcze. Potrawy były smaczne, bardzo polecam.

A, cały skład zestawiony był z wagonów Kolei Czeskich. Natomiast wagony restauracyjne Warsu również serwują bardzo dobrą kuchnię.






Liczba odsłon: 876;
Przyporządkowane kategorie: brak